keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Peili.

Rakas Tuntokirja, en ymmärrä miehiä. Ja minusta tuntuu, että miehet eivät ymmärrä naisia. Phobia onnistui välttämään riidan, kyllä. Keksi yhden hyvän ominaisuuden. Hän ei vain ihan käsittänyt, että naisena en ymmärrä, jos kirjepinon takaa murahtaa äkkiä vain yhden sanan. "Toimintatavat". Niin että mitä? Mitkä toimintatavat? Tapani leipoa leipää ja sotkea koko kyökki ja vaatteet jauhoilla? Tapani sanoa suoraan? Tapani käyttää kättä pidempää, jos haluan paukuttaa jotain jonkun päähän? Tapani yrittää opetella olemaan joka päivä vähän oikeudenmukaisempi ja reilumpi? Tapani näyttää kieltä?

Miehet kyllä hankaloittavat naisten elämää hurjasti. Pakko sanoa.

Mutta ehkä avioliittokin on matka, jonka aikana on tehtävä yhteistyötä niillä eväillä, mitkä on olemassa. Hyväksyä toisen luonteenpiirteet ja tulla niiden kanssa toimeen. Avioliitto ei ainakaan toimi, ellei uskalla edes kysyä asioita suoraan. Onneksi uskallan, vaikka vastauksia en aina ymmärräkään. Ehkä avioliitto on pienoiskoossa oleva ihmisporukka. Yhteistyö on tärkeää aina, kun ihmisten kanssa tekemisissä on. Sellainen yhdessä suunnitteleminen, tehtävien jakaminen, yhteen hiileen puhaltaminen ja tekeminen.

Minulle on ollut ihanan virkistävää se, että olen voinut olla tapaamisissa, joissa on Rojalistien jäseniä. Kokoonnumme välillä puhumaan ja tuumailemaan yhdessä, jokainen omia reittejään tapaamisiin löytää. On ollut niin ihanaa, että kenenkään menneisyyttä siinä porukassa ei katsella, keskitytään vain nykypäivään ja jokainen kehuu ja kannustaa toisia aidosti ja sitä tarkoittaen. Mitä erilaisimmat ihmiset ovat löytäneet yhteisen sävelen ja tulevat toimeen. Se on jotain, mikä saa minut melkein kyyneliin nyt, onnesta.

Ihmiset tulevat toimeen ja voivat tehdä yhdessä, kun katsovat pienten asioiden sijaan suuria ja jaksavat joka aamu herätessään kertoa itselleen parilla sanalla miksi tänäänkin olisi hauskaa olla kohtelias ja toiset huomioon ottava. Jokainen saa tehtyä maailmaa paremmaksi omalta osaltaan aloittaen sen heti aamusta yrittäen tehdä itsestään paremman sinä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti