perjantai 14. maaliskuuta 2014

Miten käyttää sarvia?

Rakas Tuntokirja, vihaan pässinpäitä! Vihaan sellaisia päkäpääpässinpäitä, jotka juoksevat sarvet edellä puskien laumansa tahdolla läpi aidan unohtaen. Sekä myös sen, että silmillä voisi juostessaan katsoa, huomata ne, jotka ovat laumasta ulkona ja silti tarvitsevat turvallista niittyä syödäkseen.

Sellaiset päkäpässit unohtavat aina muut, haluavat vain omaa hupia. Onhan se hauskaa tehdä mitä mieli milloinkin lystää. Kaukana on sellaisten sarvipäiden kanssa tilanne, jossa käyttäisivät sarviaan hyvään ja toisten, ehkä jopa heikompien auttamiseen. Vain oma lauma merkitsee. Se on surullista. Myönnän, että oma lauma on aina oma lauma, tärkeä, mutta yhtä suuri painoarvo pitäisi antaa jokaiselle niityllä ruokailevalle eikä rikkoa aitaa ja turvallisuutta. Ihan miten lystää. Vain koska se huvittaa. 

Onko se sitten se ideakin, että ulkopuolisista kukaan, joka ei kuulu laumaan, ei voi samalla niityllä saada elantoaan tai voida hyvin, kun päkäpääpässit sanelevat mistä kohtaa saa syödä ja milloin. Tuntokirja puran vielä kerran: surullista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti