torstai 19. kesäkuuta 2014

Ylitsevuotavat kirstut

Voi herranjestas sentään! Tekisi mieli huutaa ja raivota tietyntyyppisille ihmisille. Ei voi olla mahdottoman katastrofaalista tai vaikeaa, että jos varoja löytyy niin pienillä teoilla auttaisi uudempia kyläläisiä. Voisi palkata pellolleen ilman taitoja ja hyväksyä pienemmän tuoton. Pari ropoa sinne tai tänne... Voisi myös pienillä teoillaan taata edullista perusruokaa torille tai auttaa uudempia sponsoroimalla edullisempia taitoruokia.

Eikä siinä vielä mitään, ettei edes pelloille voi palkkailla ilman taitoja uusia tukeakseen pienen pienellä teolla, mutta kun ei mitään voi tehdä yhteisen hyvän eteen! Ei voi hakata puuta, matkustaa kaupungista kaupunkiin viemään ja ostamaan tarvittavaa, kaivoksillekin joutaa vain, jos ehtii tekemään täydellisen päivän hyvällä palkalla... Hohhoijaa sanon minä!

Mitä ihmettä ihmiset rahakirstujensa päällä istuvat? Eikä siltä istumiselta liikahda metriäkään ilman kunnon palkkaa. Kaikesta pitäisi saada vähintään se 20 markkaa... Noin Suomessa. Laivastossa ei voi olla ellei siinä tienaa, ei armeijassa, ei hoitaa puolustusta ei mitään... Ihan kuin maan puolustaminen ja laivastoon ja armeijaan kuuluminen ei olisi kunnia-asia, jonka kokee omakseen vaan jotain, johon raahaudutaan väkisin ja vain, jos ei jää pätkääkään tappiolle ja tienaa sillä.

Ihmisten täytyisi alkaa miettimään mitä on yhteinen hyvä. Ei se pelkkä oma hyvä. Yhteinen hyvä! Tukea heikompaa, auttaa toisiaan ja auttaa etenkin omaa maataan ja kaupunkiaan. Enpä voi sanoa muuta kuin että onneksi en asu Suomessa. Etäältä seuraavana menetän hermoni jo muutenkin ihmisten sokeuteen ja haluttomuuteen työstää kotipaikkaansa paremmaksi paikaksi elää ja asua.

Ainakaan vihannespellolle ei ole mitään tarvetta palkata täysillä taidoilla, ikinä. Eikä teurastukseen. Muussa sitten ottaakin hieman tuottotappiota, mutta varakkaammilta ei se olisi ehkä liikaa vaadittu. Pormestariltakin voisi kysyä, että mitä hän suosittelee. Raumalla ehkä puiden hakkuu, tai että vehnäpellolliset pitäisivät peltojaan kesannolla hetken, kunnes vehnät ja jauhot alkavat liikkumaan. Hölmöä toimintaa on kyllä jokaiselta pellon omistajalta turhaan palkata työntekijöitä ja tuottaa jotain, mikä seisoo tai ammatti-ihmisiltä kuten mylläreiltä tuottaa jauhoa tai leipureilta tehdä leipää, jotka eivät mene kaupaksi ja leivän hintatason ollessa kalliimpi kuin kahden kauran. Peltoja ei ole pakko pitää koko ajan tuottamassa tai ammattiaan harjoittaa. Lievää torifiksuutta haluaisin nähdä välillä.

Näihin sanoihin.... Lähden hakkaamaan päätäni seinään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti